Ücretsiz E-posta Yazılarımız İçin Üye Olun!

En Yeni Yazılarımızıdan Haberdar Olması İçin Sizlerin Epostasına Gelsin :)

14 Ekim 2015 Çarşamba

Sosyal Medya Nedir?

YAZILIŞ SAATİ : 10:44
Sosyal Medya Nedir Yeknot

 Sosyal medya nedir? Hayatımıza aniden giriş yapan bu oluşum neredeyse tüm insanların istemese bile içinde bulunduğu çevrim içi sosyalleşme alanı diyebiliriz. En sade hali ile insanların bir biri ile konuştuğu, tartıştığı, fotoğraflar gösterdiği ama bütün bunları sadece oturduğu yerden yaptığı sanal bir dünyadır.
Evet arkadaşlar Sosyal Medya Nedir sorusunun en kısa ve net cevabını yukarıda verdik. Şimdi sorumuzda iyice derine inelim. Sürekli gelişen teknoloji ile insanların eğlenceye yönelmesi ve bilgisayar çağını getirdiği kolaylıklar insanları asosyalliğe itmeye başladı. Bu asosyalliğe çözüm olarak ise sosyal medya geliştirildi.
Sosyal Medya siteleri insanların neredeyse tüm ihtiyaçlarına çözüm üretmektedir ve bu sosyal medyayı neredeyse vazgeçilemeyecek bir konumda tutar. Sürekli gelişen firmalar, şirketler ve kuruluşlar sosyal medyada var olarak. Müşterilerine en kısa sürede ulaşarak ürünlerinin tanıtımları hiç bir masrafa girmeden yapabilirler. Bu günlerde firmaların ve büyük şirketlerin hepsinin sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullandığını görebiliriz.
Sosyal Medya diğer medya ögelerine göre haberleri, yenilikleri ve dünyada gelişen tüm her şeyi daha çabuk bir sürede yayabilir. Bir haberin sosyal medyada yayılması tüm dünyaya ulaşması saniyeler içerisinde gelişen bir olaydır. Bu sebepten dolayı bilgi kirliliği de sosyal medya yüzünden bir hayli yüksektir. Yalan veya yanlış olan bir haberin de sosyal medyada gerçekten olmuşcasına yayılması saniyeleri almamaktadır. Bunun nedeni okuduğunuz bir haberi istediğiniz bir kişi veya bir topluluk ile sadece bir tıkla paylaşabiliyor olmanızdır.
Sosyal Medya da her insan fikirlerini özgürce paylaşabilir; siyasi kişiliklere veya büyük kurumlara sesini duyurabilir. İnsanlar kendilerini hiç olmadığı kadar özgür hisseder; Bu sebeple sosyal medya da her insanın sınırsız bir söz hakkı vardır. Sosyal Medya sürekli kişi odaklıdır ve kişiler üstünden yürür.
Kısacası Sosyal Medya insanları olduğu yerden sosyalleştirerek, dünyadaki tüm haberlere ulaştırabilir. Sosyal Medya nın asıl can alıcı özelliği bütün bunları ücretsiz yapıyor olmanızdır. Sosyal Medya sizden hiç bir türlü para, ücret istemez.